Allt du behöver tänka på innan du ska anordna en pokerkväll 

2022-12-12

Har du planer på att anordna en pokerkväll för dig och dina vänner Om så är fallet finns det några viktiga saker att tänka på innan du börjar planera.

Att anordna en pokerkväll kan vara ett roligt sätt att umgås med vänner och bekanta samtidigt som ni spelar lite poker. Men för att säkerställa att allt går smidigt och att alla deltagare har en trevlig upplevelse finns det några viktiga saker att tänka på och förbereda innan evenemanget.

I denna text kommer vi att gå igenom allt du behöver tänka på innan du anordnar din nästa pokerkväll.

Bestäm var ni ska vara någonstans

Som värd för pokerkvällen är det fin uppgift att bestämma var ni ska vara någonstans. Ska ni det vara hos dig själv eller behöver du boka en lokal?

Tänk på faktorer som utrymme och tillgänglighet när du bestämmer dig för en plats. Se till att platsen är tillräckligt stor för att alla spelare ska kunna spela bekvämt och att den är lätt att nå.

Snacks och dryck

Nästa punkt du som värd behöver fundera kring är snacks och dryck. Är detta något som du ska fixa för alla gäster, eller ska var och en bistå med att ta med något till festen?

Se till att informera alla gäster om ditt beslut och fixa tillräckligt med snacks och drycker till alla. På så sätt undviker du att en gäst inte har något att äta eller dricka.

Fixa pokermarker och kortlekar

För att överhuvudtaget kunna spela poker behöver du se till att skaffa pokermarker och en kortlek som ni kan spela med.

Om du inte själv äger några pokermarker eller kortlekar kan du överväga att köpa några före evenemanget. Du kan ofta köpa kompletta uppsättningar till ett relativt billigt pris i butiker eller på nätet.

Ska ni spela för pengar eller inte?

En annan viktig faktor för en lyckad pokerkväll är om du ska spela med riktiga pengar eller inte. Beroende på gästernas önskemål kan spel med riktiga pengar ge en extra nivå av spänning till spelet.

Det är dock viktigt att se till att alla spelare är medvetna om insatserna innan man börjar spela och att alla som deltar spelar ansvarsfullt och med pengar som de har råd att förlora.

Ska du spela om pengar är det dock viktigt att notera att detta endast får göras i väldigt slutna grupper – annars riskerar du som anordnar pokerkvällen att bli dömd för lagbrot

Kom i kontakt med oss

Har du frågor eller funderingar på innehållet här hos oss? Tveka inte på att kontakta oss via vårt kontaktformulär nedan.