Restauranger

En riktigt bra restaurangupplevelse glömmer man inte i det första taget. Boka bord hos några av de rekommenderade restaurangerna nedanför.

Bra restauranger i Sverige

AG

  • Kött utav högsta kvalitet
  • Öppet alla dagar i veckan
  • Möjlighet att beställa take away

Frantzén

  • En matupplevelse utan dess like
  • 3 stycken michelinstjärnor
  • Väldigt exklusivt

Sture Hof

  • En klassiskt restaurang
  • Catering från Sturehof
  • En stor och omfattande meny

Att tänka på innan du bokar restaurang

Innan man bokar en restaurang är det viktigt att ha klart för sig vad man söker och väntar sig. Det är bra att tänka på sin budget, samt vem man ska gå till restaurangen med och vad man vill fira eller uppleva. Ta också hänsyn till vem som är gäster och deras preferenser för mat, dryck och atmosfär. Är det en middag med vänner, en romantisk dejt eller en familjemiddag? Det är också viktigt att tänka på vilken typ av mat man är intresserad av och vilken restaurang som har den maten på menyn.

Det är också bra att ta reda på om restaurangen har några särskilda evenemang, teman eller erbjudanden som man vill delta i. Är det en vegetarisk eller vegansk restaurang? Har de allergianpassade alternativ? Hur är deras öppettider och rutiner för bokningar? Hur är deras kapacitet och hur många personer man kan boka bord för?

Före bokningen är det också bra att läsa recensioner och omdömen från andra besökare. Det kan hjälpa dig att få en bättre uppfattning om restaurangen och vad du kan förvänta dig. Du kan också fråga vänner och familjemedlemmar om de har besökt restaurangen och om de kan rekommendera den.

Vanliga frågor om restauranger

Vilka öppettider har restauranger?

Det beror på vilken restaurang det handlar om, men många har öppet till exempel från klockan 12 till 22 eller från klockan 17 till 23. Kontrollera restaurangens hemsida eller ring dem för att få deras exakta öppettider.

Kan jag boka bord på restauranger?

Ja, de flesta restauranger erbjuder möjligheten att boka bord, antingen via telefon, online eller på plats. Kontrollera restaurangens hemsida eller ring dem för att se vilka alternativ som finns.

Hur långt i förväg måste man boka bord?

Hur långt i förväg du måste boka bord beror till stor del på vilken restaurang du vill äta på. Det kan med det sagt också ha att göra med om det är säsong eller inte, och när du vill boka bord.

Hur mycket bör man ge i dricks?

Det finns ingen lag som säger att man måste ge dricks. Med det sagt är det en fin gest, och det uppskattas alltid av personalen. En bra tumregel att utgå ifrån är att dricksa mellan 5 och 10 procent av den totala notan.

Andra listor & jämförelser

Ekonomi & försäkring

Gym & hälsa

Hantverkare

Underhållning

Utbildning

Kom i kontakt med oss

Har du frågor eller funderingar på innehållet här hos oss? Tveka inte på att kontakta oss via vårt kontaktformulär nedan.