De bästa träningsrutinerna för att bränna fett och bygga muskler

2023-01-30

Är du trött på att kämpa i timmar på gymmet utan att se några resultat? Eller vill du helt enkelt effektivisera din träning och få ut det mesta av din tid och ansträngning?

Då har du kommit rätt! I denna artikel kommer vi att utforska de bästa träningsrutinerna för att bränna fett och bygga muskler, så att du kan uppnå dina träningsmål på ett effektivt sätt.

Kan man bygga muskler och bränna fett samtidigt?

Många hävdar att det inte går att bygga muskler samtidigt som man ligger på ett kaloriunderskott för att bränna fett. Detta är så långt ifrån sanningen som man kan komma. Det är fullt möjligt att bygga muskler och bränna fett på köpet.

Det finns en hel del studier som bevisat just detta, t.ex. en studie kring överviktiga polismän Efter bara 12 veckor hade de som utsattes för en strikt diet och rigorös styrketräning förlorat imponerande 4,2 kilo fett och samtidigt fått 4 kilo muskelmassa!

Viktigt med kaloriunderskott

För att du ska kunna kombinera muskelbyggnad och fettförbränning måste du alltså vara i ett kaloriunderskott. Det innebär att du måste konsumera färre kalorier än du förbränner, så kroppen måste kompensera skillnaden genom att bränna fett för energi.

Detta betyder dock inte att du ska svälta – långt därifrån! Du måste bara vara medveten om ditt kaloriintag och anpassa det efter dina mål. Samtidigt som du får i dig tillräckligt med protein för att du ska kunna bygga muskler.

Vilka övningar bör man fokusera på?

De bästa övningarna för att kombinera muskelbyggande och fettförbränning är sammansatta rörelser. Dessa inkluderar knäböj, marklyft, pull-ups, push-ups, bänkpressar etc. De involverar flera muskler och leder för större och effektivare resultat.

Intervallträning med hög intensitet är också ett utmärkt sätt att bränna fett och bygga upp muskler. Det handlar om korta perioder av intensiv aktivitet som avbryts av korta viloperioder. Detta gör att du kan träna hårdare och längre, så att du kan få ut det mesta av dina träningspass.

Kom i kontakt med oss

Har du frågor eller funderingar på innehållet här hos oss? Tveka inte på att kontakta oss via vårt kontaktformulär nedan.