Hur stänger man av iPhone 12?

2023-07-23

Sedan introduktionen av den första generationen av iPhone har Apples populära smarttelefoner blivit mer komplexa och fullpackade med olika funktioner.

En av de grundläggande funktionerna, att stänga sin telefon, är en av de funktioner som sett flera förändringar under årens gång, vilket av förklarliga skäl kan orsaka förvirring hos användare som inte är bekanta med Apples telefoner, särskilt när det kommer till de nyare modellerna som iPhone 12.

Denna guide är avsedd att hjälpa dig förstå processen för att stänga av iPhone 12, steg för steg. Vare sig du behöver göra detta för den hängt sig, för att spara batteri, eller helt enkelt för att du vill ha en paus från den, kommer vi att se till att du kan stänga av den. Notera även att denna guide funkar för iPhone X, 11 och 13.

Stänga av iPhone 12 – steg för steg

Hur stänger man av iPhone 12 då? Ja, det är faktiskt väldigt enkelt och görs genom några enkla steg. Här är en detaljerad guide som hjälper dig stänge av iPhone 12.

Steg 1. Håll ned sidoknappen och volymknappen

För att börja stänga av din iPhone 12, behöver du hålla nere två knappar samtidigt. Dessa är sidoknappen och antingen volym upp- eller volym ned-knappen. Sidoknappen är den enda knappen på höger sida av telefonen, medan volymknapparna sitter på den vänstra sidan.

Steg 2. Dra skjutreglaget för att stänga av

Efter att ha hållit ner dessa två knappar, kommer en skärm dyka upp med en slidebar som säger ”dra för att stänga av” eller på engelska ”slide to power off”. Dra reglaget till höger för att stänga av telefonen.

Steg 3. Vänta tills telefonen är helt avstängd

Efter att du har dragit reglaget kommer din iPhone att börja stänga ner. Detta kan ta några sekunder. Du vet att din iPhone är helt avstängd när skärmen är helt svart.

Observera att det är bra att stänga av och starta om din iPhone då och då för att låta operativsystemet rensa cache och utföra andra rutinmässiga underhållsuppgifter. Om du upplever några problem med din iPhone, kan en omstart eller avstängning ofta vara ett snabbt och enkelt sätt att lösa dem.

stänga av iPhone 12

Stänga av iPhone 12 som hängt sig – steg för steg

Om din iPhone 12 av någon anledning inte stängs av via ovanstående tillvägagångssätt, finns det en risk att den hängt sig. Som tur är finns det ett annat sätt att stänga iPhone 12 som hängt sig.

Steg 1. Tryck snabbt på volym knappen

För att börja, tryck snabbt på volym upp-knappen. Den finns på vänstra sidan av din iPhone 12.

Steg 2. Tryck på volym knappen igen

Direkt efter att du tryckt på volym upp-knappen, tryck snabbt på volym ned-knappen.

Steg 3. Håll ned sidoknappen (av/på-knappen)

Så snart du har tryckt snabbt på både volym upp- och ned-knapparna, håll ned sidoknappen tills Apple-loggan visas på din telefon, därefter kommer din telefon stängas av.

stänga av iPhone 12 som hängt sig

Kom i kontakt med oss

Har du frågor eller funderingar på innehållet här hos oss? Tveka inte på att kontakta oss via vårt kontaktformulär nedan.