Karta över Spanien & dess öar

2023-07-27
Spanien karta

Med hjälp av en Spanien karta är det mycket enklare att utforska detta fascinerande och mångsidiga land.

I denna artikel idag kommer vi att dyka in i Spaniens rika geografi, vilket gör det möjligt för oss att uppskatta dess otroliga landskap, djupgående kultur och fängslande historia. Oavsett om du är en passionerad geografi-entusiast eller en resenär som planerar ditt nästa äventyr, kommer dessa kartor över Spanien att hjälpa dig lära känna detta mångfacetterade land.

Spanien karta

Spanien, Europas sydvästligaste land, sträcker sig över den Iberiska halvön, gränsar till Portugal i väster, Frankrike i nordost, och har kustlinjer mot både Atlanten och Medelhavet. Spanien karta avslöjar landets fantastiska geografiska variationer: höga bergskedjor som Pyrenéerna och Sierra Nevada, breda floder som Ebro och Guadalquivir, och vidsträckta kustlinjer från Costa Brava i nordöst till Costa del Sol i söder.

Spanien är indelat i 17 regioner, alla med sin unika kultur, historia och landskap. Dessa inkluderar bland annat Katalonien med dess livliga huvudstad Barcelona, Andalusien, känt för sina flamencodansare och mauriska slott, och Baskien, med sin rika matkultur och dramatiska kustlandskap.

Norra Spanien karta

Norra Spanien är känt för sitt frodiga landskap, vackra kustlinjer och en rad historiska städer. Området omfattar regionerna Galicien, Asturien, Kantabrien, Baskien, Navarra och La Rioja, var och en med sin unika kultur och attraktioner.

En karta över norra Spanien visar den magnifika bergskedjan Pyrenéerna, som sträcker sig längs gränsen till Frankrike, och den robusta atlantkusten, hem till några av Spaniens mest fantastiska stränder.

Södra Spanien karta

Södra Spanien, känt som Andalusien, är en del av Spanien med av kontrast, med allt från snötäckta berg till gyllene stränder, frodiga olivlundar till ökenlandskap.

Södra Spaniens karta visar stora städer som Sevilla, Cordoba och Granada, alla fyllda med historiska skatter från den mauriska eran. Här finner vi också den berömda Solkusten, eller Costa del Sol, ett område känt för sina fantastiska stränder och populära semesterorter.

Karta över Spaniens större städer

Här kan du ta del utav mer detaljerade kartor över Spaniens största städer.

Madrid karta

Spaniens huvudstad, Madrid, är landets största stad och ligger i hjärtat av landet. Känd för sin livliga kultur, fantastiska konstgallerier och historiska landmärken, erbjuder Madrid något för alla. Madrids karta kan du ta del utav här nedanför.

Barcelona karta

Beläget i nordost vid Medelhavskusten är Barcelona en stad som bjuder på både historisk charm och modern design. Barcelona karta visar en mängd otroliga platser, från det ikoniska Sagrada Familia till den livliga promenaden La Rambla.

Valencia karta

Valencia, belägen på Spaniens östkust, är den tredje största staden i landet och en av dess mest älskade juveler. Denna levande och moderna stad är också rik på historisk charm, vilket återspeglas i dess välbevarade gamla stadsdel.

Sevilla karta

Sevilla, Andalusiens juvel, flödar med liv och vibrerande kultur. En titt på Sevillas karta avslöjar en labyrint av slingrande gator, som kantas av historiska juveler och gastronomiska skatter.

Karta över Spaniens öar

Spanien kan också skryta med en rad vackra öar, var och en med sin egen unika charm och landskap. Kolla närmare på kartor över några av öarna här nedanför.

Karta över Kanarieöarna

Kanarieöarna, belägna i Atlanten, är kända för sina vackra stränder och spektakulära vulkanlandskap. Lär dig mer om öarnas geografi med denna Kanarieöarna karta.

Karta över Mallorca

Mallorca, den största ön i Medelhavet, erbjuder allt från bergsbyar till vackra kustlinjer. Ta del av en Mallorca karta här.

Karta över Ibiza

Ibiza, också en o i medelhavet, är världskänd för sina pulserande nattklubbar och vackra stränder. Varje ös karta visar en rad fascinerande platser att utforska. Kolla på vår Ibiza karta nedan.

Kom i kontakt med oss

Har du frågor eller funderingar på innehållet här hos oss? Tveka inte på att kontakta oss via vårt kontaktformulär nedan.